طی روزهای اخیر شاهد گردهمایی صدها تن از زنان رسانهای جهان در قالب نخستین جشنواره بینالمللی رسانهای «خورشید» بودیم. این جشنواره با شعار «زنان روشنگری میکنند» به یاد «شیرین ابو عاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره قطر که به ضرب گلوله نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و با هدف فراهم نمودن فرصتی جهت تبادل تجربیات با حضور۱۰۰ بانوی خبرنگار از ۴۰ کشور جهان برگزار شد.
در نگاه اول این جشنواره به عنوان یک رویداد فرهنگی بینالمللی میتوانست و میبایست فرصت مغتنمی برای انعکاس جایگاه واقعی زنان ایرانی باشد. همانگونه که «امان شمسالدین» نویسنده کویتی الاصل برگزاری چنین رویدادهایی را عامل تغییر نگاه مؤثر زن در جامعه جهانی و به تبع آن نائل شدن به حقیقت جایگاه زن دانست.
ارتقاء سطح آزادی و فعالیت بانوان ایرانی علیرغم تصویر سیاه و خطرناک رایج، تلاش برای جبران مافات و بازگرداندن کرسی خالی کمیسیون مقام زن سازمان ملل، زدودن خدشه از تصویر بانوان ایرانی در رسانههای رسمی و غیررسمی دنیا و البته شروع مسیری برای بهرهبرداری هدفمند از ارتباطات بینالمللی حاصل شده است. این گردهم آیی در راستای ترمیم و توسعه چرخه معیوب حوزه زنان از دیگر دستاوردهایی است که میتوان برای برگزاری رویدادهایی از این دست تصور کرد اما...
انبوه توئیت ها، پستها و استوری های روزهای اخیر در رسانههای اجتماعی و صفحات شبکههای مجازی، نسبت به سخنان «جمیله علم الهدی» همسر رئیسجمهوری ایران در نشست افتتاحیهی این جشنواره و ترند شدن موضوع «بانوی اول»، در کنار انتقادات به نوع حجاب مهمانان و مدعوین جشنواره، حاشیههایی بود که داد فعالان رسانه، اهالی فرهنگ ، چهرههای فعال سیاسی و حتی صاحبان تریبونهای حتی طیف اصولگرا را هم درآورد و خواسته با ناخواسته تلاش برگزارکنندگان این رویداد بینالمللی را تقریباً بی اثر نمود و سبب خدشهدار شدن دستاوردهای این جشنواره شد.
این جنجال رسانهای یکی از بیشمار حاشیههای تبدیل به متن شده این سالهاست. حاشیه پردازیهایی که قرار است با ذهن و احساس مخاطب و کاربر همان کاری کند که اواسط دهه ۱۴۰۰ «نفتالی بنت» نخستوزیر اسرائیل به عنوان استراتژی کشورش در برابر جمهوری اسلامی ایران از آن رونمایی کرد و بی پرده از «هزار ضربه چاقویی» گفت که جایگزین جنگ فراگیر و رو در رو نموده و با کمک متحدان جهانی و منطقهایاش به دنبال مرگ تدریجی سرزمینی به نام ایران است.
ایجاد بحرانها و تنشهای کوچک اما پرتعداد در حوزههای مختلف امنیتی، سیاسی و اقتصادی به جای علم کردن ساز و برگ نظامی و مسلح شدن به دستاویز نفوذ، جاسوسی، گمراهسازی مخاطب و در نهایت عملیاتی کردن توطئه در واقع همان استراتژی است که رژیم صهیونیستی و کارگزارانش بهویژه در سالهای اخیر و با بهرهگیری از برخی نا آرامیها و نارضایتیهای عمومی سعی در پیادهسازی آن دارند.
تحتالشعاع قرار گرفتن دستاوردهای سفر مقام عالیرتبه کشور به مهمترین اجلاسیه بینالمللی دنیا، تلاش برای تخریب و توقف روند قیمتگذاری کالاها در بورس کالا، تلاش برای نادیده انگاشتن خدمات دولت، تخریب چهره قوای نظامی کشور و پر رنگ کردن برخی مسائل فرهنگی، سیاسی، قومی و قبیلهای و حتی مذهبی و دینی ..... اجزای ساده عملیاتی است که به لطف تعلل مسئولان در سیاست تنش زدایی و شکل گیری فضای ضد ایرانی، بستر یک جنگ نامرئی به فرماندهی رژیم صهیونیستی و البته نقشآفرینی شبکههای اجتماعی و نیروهای گوش به فرمانی از جنس کاربران فضای مجازی با هدف وارونه نشان دادن واقعیت موجود و تشویش اذهان مخاطبان، تاراج هویت انقلابی و نخنما ساختن تنه قدرتمند استقلال ایرانی در برابر دولتهای بیگانه ایجاد شده و همچنان با قدرتی چندین برابر قلع و قمع میدان جنگ در جریان است.
این همان استراتژی است که رهبری انقلاب اسلامی بارها در مقاطع مختلف نسبت به وقوع آن هشدار داده و با تأکید بر وقوع جنگ نرکیبی در کشور ، از وارد میدان کردن همه امکانات اعم از دستگاههای اطلاعاتی، دستگاههای رسانهای و ظرفیت فضای مجازی توسط قدرتهای خبیث اروپایی، امریکا و اسرائیل گفتند و بر این مهم تأکید کردند که «امروز مهمترین امید دشمنان برای ضربه زدن به کشور، امید بستن به اعتراضات مردمی است. امیدشان به این است که بلکه بتوانند با کار روانی، با فعالیتهای اینترنتی و فضای مجازی و انواع و اقسام اینها، با پول، با مزدور پروری، مردم را در مقابل نظام اسلامی و جمهوری اسلامی قرار بدهند.»
و سخن آخر اینکه میدان مینی که دشمن برای رخنه در قوه تحلیلی و شناختی مردم ایران بهویژه نسل جوان نسبت به واقعیت کشور و اصالت انقلاب و نظام اسلامی تدارک دیده، آنقدر عریض و طویل است که با کوچکترین اهمال، غفلت و نادیده انگاشتن دروغپردازیها، هر رهگذری را به مسلخ کشانده و آرامآرام آماج هزاران درفش پنهان اما برنده میکند و بدون شک تنها راه خنثی نمودن این میدان؛ نقشآفرینی عموم فعالان رسانهای و فضای مجازی در سایه حمایت همه جانبه نهادهای مسئول جهت تحقق جهاد تبیین و گذر موفق از جنگ روایتها و تبیین حقایق کشور، نظام و انقلاب است. کشور و نظامی که به تعبیر رهبرمعظم انقلاب به پشتوانه قدرت نرمی که در کنار قدرت سخت توانسته است ایجاد کند؛ یکی از بازیگران جدی نظم نوین جهانی خواهد بود. معصومه باباجانی
ارسال نظرات